مهمان عزیز خوش آمدید جستجو | تاپیک های فعال | فهرست اعضـاء | ورود | ثبت نام

انتشار فارسی نت 1.0 گزینه ها · مشاهده
بیتـــا
فرستاده شده در : پنج شنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 13:40

رتبه: مدیر کل سایت

زمان عضویت: ۱۳۸۵/۱۱/۲۴
تعداد پست ها: 732
مکان: هرکجا هستم، باشم؛ آسمان مال منست
347 بار تشکر شده در 166 پست

نقل قول:
فارسی‌نت حاصل ماه‌ها مطالعه، طراحی و برنامه‌نویسی است. سی‌شارپ، دلفی و اسکویک (اسمالتاک) بر طراحی این زبان موثر بوده‌اند، اما حقیقت این است که فارسی‌نت یک زبان کاملا فارسی (پارسی) است. به‌نظر می‌رسد این اولین باری باشد که موضوع طراحی یک زبان برنامه‌نویسی فارسی با این وسعت مورد مطالعه قرار می‌گیرد. در این پروژه پیاده‌سازی نسبتا کاملی نیز از فارسی‌نت صورت گرفته و حداقل‌های یک محیط توسعه مجتمع برای آن فراهم شده است.

فارسی‌نت یک زبان شی‌گرا برای محیط دات‌نت است و فقط در حالت مدیریت‌شده (با امکانات جمع‌آوری آشغال) اجرا می‌شود. نحو این زبان ابتکاری است اما معنای ساختارهای آن بیشتر شبیه سی‌شارپ است.

اولین برنامه

برنامه زیر واژه سلام را می‌نویسد:

ببینید:

وب سایت پروژه Farsi.NET
دریافت Farsi.NET
دریافت راهنمای برنامه نویسی با Farsi.NET
دریافت راهنمای محیط توسعه Farsi.NET

لینک کمکی

انسان برای پیروزی آفریده شده است، او را می‌توان نابود کرد ولی نمی‌توان شکست داد.
~ ارنست همینگوی

بیتـــا : این کاربر بخاطر مطلب مفیدتان از شما تشکر کرده است.
بابک خالدیان در ۱۳۸۷/۸/۱۷
بابک زواري
فرستاده شده در : پنج شنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 21:51

تعداد پست ها: 3,279
مکان: Heart of VS2008
1918 بار تشکر شده در 1015 پست

توي دات نت اين امکان هست که بتونيد براي خودتون يک کامپايلر بر مبناي يک سري دستورات جديد بسازيد فکر کنم از اين امکان استفاده کردن .

براي مشكلات بن بستي نيست ؛ يا راهي خواهيم يافت يا راهي خواهيم ساخت .

محمد فراحی
فرستاده شده در : پنج شنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 23:26

رتبه: کاربر تازه وارد

زمان عضویت: ۱۳۸۵/۱۲/۱۶
تعداد پست ها: 422
مکان: www
213 بار تشکر شده در 107 پست

سلام
بابک زواري نوشته است:
توي دات نت اين امکان هست که بتونيد براي خودتون يک کامپايلر بر مبناي يک سري دستورات جديد بسازيد فکر کنم از اين امکان استفاده کردن .

آقای زواری درست فرمودند. امکانات ایجاد کامپایلر تحت محیط دات نت بسیار آسان شده. برای اطلاعات بیشتر برای این موضوع می تونید سری به Microsoft Coco/R و Microsoft Phoenix برنید. Phoenix یک Compiler Toolkit هست که محیطی یک پارچه رو برای شما از ایجاد تحلیل گرهای لغوی تا تولید کد رو براتون مهیا می کنه. برای تولید کامپایلر با این Toolkit شما نیازی به دانش فنی "زیادی" ندارید و کمی اطلاعات در مورد RE برای تولید Lexical Analyzer و همچنین اطلاعاتی در مورد CFG ها و همچنین سایر نرم افزارها مثل Yacc و .. کفایت می کنه. جالبه بدونید Toolkit فوق حتی امکاناتی جهت تولید محیط توسعه هم فراهم می کند.
نقل قول:
فارسی‌نت حاصل ماه‌ها مطالعه، طراحی و برنامه‌نویسی است. سی‌شارپ، دلفی و اسکویک (اسمالتاک) بر طراحی این زبان موثر بوده‌اند، اما حقیقت این است که فارسی‌نت یک زبان کاملا فارسی (پارسی) است.

من نمی دونم C# و Delphi و SmallTalk چه نقشی تو توسعه این زبان داشتند. به نظر من توسعه زبان برنامه سازی با بی استعدادترین زبان محاوره ای دنیا هیچ نقشی در توسعه علم و دانش نداشته بلکه فقط باعث بارزتر شدن مشکلات این زبان می شود. این روزها صفت هایی همچون "کاملا" بی مهابا استفاده می شه گویا باعث روان تر شدن کلام و جذب مخاطب می شه. این پروژه "کاملا" فارسی است ولی بر اساس دات نت. در حقیقت تنها Syntax آن کاملا البته نه کاملا شاید کاملا فارسی یا به اصطلاح "پارسی+عربی" باشد.
محمد فراحی : این کاربر بخاطر مطلب مفیدتان از شما تشکر کرده است.
بابک خالدیان در ۱۳۸۷/۸/۱۷
h.bathaie
فرستاده شده در : جمعه ۱۷ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 0:56

رتبه: کاربر برنزی

زمان عضویت: ۱۳۸۶/۶/۱
تعداد پست ها: 253
مکان: آمل
206 بار تشکر شده در 145 پست

به نظر من زیاد هم بد نیست .. به قول معروف هر کتابی ارزش 1 بار خوندن رو داره . باید دید وسیله ای که معرفی شده هدف رو توجیه میکنه یا نه ..

گل برای گل

علی چوبدار
فرستاده شده در : جمعه ۱۷ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 14:46

رتبه: کاربر دائمی

زمان عضویت: ۱۳۸۶/۶/۲
تعداد پست ها: 170
مکان: مشهد
41 بار تشکر شده در 20 پست

محمد فراحی نوشته است:

به نظرم این مضخرف ترین پروژه ای بوده که تا به حال دیدم.

دقیقا. منم همین نظر رو دارم.

احتیاط کن ، التماس نکن
محمد فراحی
فرستاده شده در : دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 20:21

من یکمی تند روی کردم و زود قضاوت کردم (البته این عادت بد همیشگیمه)
هدف از طراحی این زبان ایجاد که واسط یادگیری برای دانش آموزان و کسانی است که می خوان برنامه نویسی رو تازه شروع کنند. هدف هدف بسیار خوبیه چون یه همچین زبانی نیست و خود ما ها هم اوایل که با Basic می خواستیم کد بنویسیم از انگلیسی ترس و واهمه داشتیم. ولی نحو و به قول آقای روح....وهی سینتاکس این زبان جهت چنین هدفی استفاده نشده و به عبارت دیگر این زبان ترجمه تحت الفظی از زبان C# است. به جرات می تونم گم از ابتدا هدف طراحی این زبان هدف عالیه مذکور نبوده و هدف فقط یک زبان برنامه نویسی فارسی بوده. من به شدت از استاد راهنما و استادی که احتمالا دارای مدرکی فوق لیسانس یا دکتراست انتقاد می کنم چرا که به حرکت این دوستان جهت نداده.
علی چوبدار
فرستاده شده در : دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 21:5

رتبه: کاربر دائمی

زمان عضویت: ۱۳۸۶/۶/۲
تعداد پست ها: 170
مکان: مشهد
41 بار تشکر شده در 20 پست

مایکروسافت یه زبان واقعا ساده برای آموزش کودکان ارایه کرده به اسم Small Basic.خیلی خیلی محیط ساده و راحتی داره و دیگه اینکه 15 16 تا کلمه کلیدی بیشتر نداره.با دات نت 3.5 هم کار میکنه.
Small Basic

احتیاط کن ، التماس نکن
alikolahdoozan
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 0:2

رتبه: کاربر نقره ای

زمان عضویت: ۱۳۸۵/۱۲/۱
تعداد پست ها: 518
مکان: تو خونمون
82 بار تشکر شده در 58 پست

ولی همون مزخرفه بهتره گفته بشه .

اگر تنها ترين تنها ها شوي باز هم خدا هست او جانشين تمام نداشتن هاست /

www.po3ter.com

DotNet
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 0:57

زمان عضویت: ۱۳۸۶/۴/۱۷
تعداد پست ها: 392
91 بار تشکر شده در 78 پست

به نظر من عالی و واقعا" زحمت کشیده شده براش و اگه یه Framework فارسی براش بنویسن که عالی میشه من نمیدونم چرا تو ایران هر کی کار تحقیقاتی میکنه همه مسخره میکنن ! مگه زبان BASIC و یا SQL چیزی غیر از این هستند ؟ سینتکس نیست که زبون رو قدرتمند میکنه !

من به شخصه حاضرم از این زبون در پروژه هام استفاده کنم و برای تیم طراح این زبون آرزوی موفقیت دارم اونهایی که میگن مذخرف پس بی خیال دات نت بشن !

Free Software Foundation
نیما
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 1:12

رتبه: کاربر ویژه

زمان عضویت: ۱۳۸۵/۱۲/۶
تعداد پست ها: 1,200
مکان: تهران
430 بار تشکر شده در 255 پست

الان واقعا نسبت به این پروژه خنثی هستم.بچه ها الکی چرا با هم بحث میکنین.بجای بحث هم فکری کنین تا اونی که داره این کار رو میکنه حهت درست تری بگیره.
خوب نظر من اینه که اگر برای بجه ها میخوان درست کنن چند تا بجه رو مثلا رده سنی 10 تا 14 سال رو بیارن ببین از اینی که درست کردن سر در میارن یا نه
اینو ببینین:

برای من User Friendly نیست چه برسه برای اون بچه. باید هدف رو مشخص کنن تا بهتر بشه نظر داد. در کل.... هنوزم خنثی هستم و نظر خاصی ندارم.

just married
DotNet
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 1:30

nima_dir نوشته است:
الان واقعا نسبت به این پروژه خنثی هستم.بچه ها الکی چرا با هم بحث میکنین.بجای بحث هم فکری کنین تا اونی که داره این کار رو میکنه حهت درست تری بگیره.
خوب نظر من اینه که اگر برای بجه ها میخوان درست کنن چند تا بجه رو مثلا رده سنی 10 تا 14 سال رو بیارن ببین از اینی که درست کردن سر در میارن یا نه
اینو ببینین:

برای من User Friendly نیست چه برسه برای اون بچه. باید هدف رو مشخص کنن تا بهتر بشه نظر داد. در کل.... هنوزم خنثی هستم و نظر خاصی ندارم.

به نکته جالبی اشاره کردی خوب شما به یه پسر با رده سنی 10 ساله چه جوری میخوای #C رو یاد بدی ؟ میری از بیسیک شروع میکنی بهش میگی خوب این زبون به نظر من همه نوع مخاطب رو در نظر گرفته چون یاد دادن یک زبون به صورت فارسی برای سنین پایین بهتره مهم اینه که فارسی و توضیح فارسی بهتر تو ذهن میمونه شما میخوای الگوریتم یاد بدی به یه تازه کار این بهترین گزینست به نظر من من که مشکلی با این زبون ندارم فهمش هم خیلی سخت نیست! مشکل زبون فارسی در کامپیوتر هست نه چیز دیگه!

Free Software Foundation
محمد فراحی
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 16:15

گفتم که هدف از طراحی این زبان از ابتدا این نبوده مطمئنا بعدا این هدف براشون جالب شده. این زبان ترجمه تحت الفظی C# و خود C# برای نوآمز یادگرفتنش سخته. یه محیطی باید باشه ساده و کوچیک که نوآموز بتونه سریع به کلش مسلط بشه. مثلا شی گرائی ضرورتی برای حضور تو این زبان نداره. خوانائی برنامه برای دانش آموزی که با ریاضیات بیشتر از هر چیزی سر و کار داشته کمه ...
امیر محمودی
فرستاده شده در : سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 21:49

تعداد پست ها: 1,078
مکان: همین اطراف
303 بار تشکر شده در 242 پست

اگر قصدشون آموزش برنامه نویسی به کودکان تا مقطع دبستان هست ، که من فکر میکنم ، تلاش میکردند زبانی با سینتکس زبان Logo طراحی میکردند ، خیلی خیلی بهتر بود.
http://en.wikipedia.org/wiki/Logo_(programming_language)
زبان لوگو فارسی خیلی تو آموزش مفاهیم برنامه نویسی و حتی ریاضی میتونه به بچه ها کمک کنه.

اما آموزش زبان برنامه نویسی ، برای بزرگسالان ، فکر میکنم بیشتر گیج کننده باشه ، اما این موضوع رو نمیشه اینطوری بررسی کرد ، کار تحقیقاتی و علمی اینطوری نمیشه نتیجه گرفت در موردش. باید آزمایش بشه توسط تیم توسعه این زبان.
مثلا بیان به 50 نفر آموزش این زبان رو به عنوان مقدمه ای بر برنامه نویسی شروع کنند و همین تست رو روی 50 نفر دیگه بدون آموزش این زبان ، شروع کنند و کلا بالاخره یه آمار درست و واقعی در دراز مدت میشه گرفت ، و مطمئنا خیلی چیزها روشن میشه.

Voldemort
فرستاده شده در : چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 0:13

رتبه: کاربر ویژه

تعداد پست ها: 104
مکان: تهران
86 بار تشکر شده در 46 پست

نقل قول:
فارسی‌نت حاصل ماه‌ها مطالعه، طراحی و برنامه‌نویسی است. سی‌شارپ، دلفی و اسکویک (اسمالتاک) بر طراحی این زبان موثر بوده‌اند، اما حقیقت این است که فارسی‌نت یک زبان کاملا فارسی (پارسی) است. به‌نظر می‌رسد این اولین باری باشد که موضوع طراحی یک زبان برنامه‌نویسی فارسی با این وسعت مورد مطالعه قرار می‌گیرد. در این پروژه پیاده‌سازی نسبتا کاملی نیز از فارسی‌نت صورت گرفته و حداقل‌های یک محیط توسعه مجتمع برای آن فراهم شده است.

فارسی‌نت یک زبان شی‌گرا برای محیط دات‌نت است و فقط در حالت مدیریت‌شده (با امکانات جمع‌آوری آشغال) اجرا می‌شود. نحو این زبان ابتکاری است اما معنای ساختارهای آن بیشتر شبیه سی‌شارپ است.

این نوشته ها مربوط به سایت رسمی این زبانه. نمی دونم اونایی که تو این تاپیک دارن در موردش بحث می کنن Farsi.NET را نصب کردن یا نه ولی به نظر من که اصلا در حد حتی پروژه ای برای درس "زبان برنامه سازی" هم نیست چه برسه به این ادعاهایی که دارن. زبان برنامه نویسی و کمپایلر و IDE تعریفهایی دارن که دوستانی که درس کمپایلر را پاس کردن می دونن دقیقا چی دارم می گم.

چند وقت پیش مطلبی می خوندم در مورد مصاحبه با یکی از همین مدیران بی سواد و بی هنر IT در ایران (دقیقا یادم نیست چه کسی بود) در زمینه سرمایه گذاری در بخش IT. ایشون می گفتن که ما 1000 پروژه در زمینه احیا و استفاده از زبان فارسی داریم که قراره بهشون وام تعلق بگیره. نمی خوام هیچ اتهامی به کسی وارد کنم ولی فکر می کنید این پروژه ها چطور پروژه هایی هستن.
فقط یه قلم اونا رو بگم. به نقل از هفته نام کلیک (ضمیمه جام جم) با تیم سازنده اولین زبان برنامه نویسی فارسی که به گفته خودشون امکانات ویژه ای برای کار با DB هم داره، مصاحبه کرده بودن. سرپرست تیم برای اتمام پروژه درخواست دو میلیارد تومان وام از دولت داشت!!! خودتون بقیه ماجرا را حدس بزنید. همه اینها پروژه هایی هستن تو مایه های پروژه لینوکس فارسی که حتما همه باهاش آشنایی دارن.

First they ignore you;then they laugh at you ;then they fight you ;then you win
5 کاربر از Voldemort بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند.
shima64 در ۱۳۸۷/۸/۲۲ ,Astro در ۱۳۸۷/۸/۲۲ ,DotNet در ۱۳۸۷/۸/۲۲ ,محمد فراحی در ۱۳۸۷/۸/۲۲ ,shahabdv در ۱۳۸۷/۸/۲۲
DotNet
فرستاده شده در : چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 7:33

من خوندمش و وقتی فهمیدم قضیه از چه قرار دیگه ولش کردم ایشون کامپایلر ننوشته فقط یه مترجم سادس گویا IDE ش هم که یه مترجم و از یه اسمبلی استفاده میکنه در واقع شما کد سی شارپ مینویسید و در اون اسمبلی یک سری دیتا تایپ ساخته شده و از اونها استفاده میشه با این تفاسیر این پروژه یه چیز مذخرف بیشتر نیست من خیال کردم یک زبان تحت دات نت ولی نه نمیشه اسمش رو زبان گذاشت

در مورد صحبتهای جناب Voldemort پروژه های فارسی تو ایران یه منبع درآمد عالی برای بعضی ها شده مثل همونهایی که شما بهش اشاره کردید!

Free Software Foundation
mrtofigh
فرستاده شده در : چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۷ در ساعت 21:25

رتبه: عضو جديد

زمان عضویت: ۱۳۸۷/۸/۲۹
تعداد پست ها: 1
0 بار تشکر شده در 0 پست

ببخشید که کمی دیر پاسخ می دهم. ابتدا بگویم که فارسی نت موضوع یک پایان نامه کارشناسی و یک کار انفرادی بوده است.
دوستان کمی بی مهری کردن. طراحی یک زبان برنامه نویسی فارسی بدون هیچ الگو (ی فارسی) کار سختی بوده. انتظار نداشته باشید اولین نسخه فارسی نت یک چیز بی نظیر باشد. با این حال فکر می کنم کار، ظرفیت خوبی دارد و اگر ادامه یابد، آینده خوبی داشته باشد.
من به خوبی از اشکالات زبان و کامپایلر آگاهی داشته ام و در گزارش پروژه آنها را ذکر کرده ام تا ادامه دهندگان، اصلاح کنند. یکی از مهم ترین اصلاحات مورد نیاز، ساده کردن نحو زبان هست. در مورد لزوم تولید کد میانی هم در سایت برنامه نویس به اندازه کافی توضیح داده ام.
یکی از اهداف مهم تعریف پروژه، اعتقاد من بر این نکته بود که یک زبان برنامه نویسی فارسی، توسعه نرم افزار را تا حد زیادی تسهیل می کند، البته وقتی ابزارهای مورد نظرم برایش تولید شود. هدف سادگی آموزش هم چیزی بود که محقق نشد. اینها نیاز به بحث دارد.
حقیقتا فکر می کنید چقدر طول می کشد که یک زبان شی گرای دات نت طراحی شود، برای آن یک کامپایلر قوی به کد میانی و IDE نوشته شود؟! من با توجه به فرصت محدودم سعی کردم نزدیک ترین مسیر برای رسیدن به اینها را دنبال کنم.
کاربرانی که این تاپیک را مشاهده می کنند
كاربر مهمان

پرش به
شما نمی توانید در این انجمن پست جدید ارسال کنید.
شما می توانید در این انجمن به تاپیک ها پاسخ دهید.
شما نمی توانید در این انجمن پستهایتان را حذف کنید.
شما نمی توانید در این انجمن پستهایتان را ویرایش کنید.
شما نمی توانید در این انجمن نظرسنجی ایجاد کنید.
شما می توانید در این انجمن در نظرسنجی ها رای بدهید.

RSS اصلي انجمن : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman Tiny Gecko
Developed by Dotnetsource.com Team

این انجمن با استفاده از Yet Another Forum.net، نسخه 1.9.0 NET v2.0 - ۱۳۸۵/۷/۱۸ کار می کند